Belgische Kansspelcommissie neemt speelautomaten in beslag

De Belgische Kansspelcommissie heeft vandaag een inval gedaan bij vakantiepark de Vossemeren in Lommel. Dit allemaal naar aanleiding van een reportage van Pano afgelopen woensdag. In deze reportage kwamen de zogenaamde kinder casino’s aanbod waarmee je met speelmunten kunt gokken voor tickets. Met deze tickets kunnen de spelers uiteindelijk een prijs uitzoeken.

Het Vlaams expertisecentrum voor alcohol-, drugs- en gedragsgebonden verslavingen kwam ook aanbod in de reportage. En waren erg bezorgd over de gang van zaken in de speelhallen. In Nederland is vorig jaar ook al ophef geweest over de grote speelhal Gamestate in Utrecht waar soortgelijke speelautomaten staan.

Toestellen in beslag genomen

De Kansspelcommissie heeft tijdens de controle twee toestellen in beslag genomen. Het zou gaan om twee goktoestellen die niet zijn toegelaten in een kinderspeelhal. Het gaat om twee goktoestellen die niet zijn toegelaten in een kinderspeelhal. Het  zou gaan om goktoestellen die niet zijn toegelaten omdat er een te hoge inzit wordt gevraagd”, zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie. “Op één van de toestellen zou binnen een uur honderden euro’s kunnen worden verspeeld. Ook wordt er op de toestellen geen leeftijdscontrole gevraagd”, verduidelijkt De Paepe.

 

De Kansspelcommissie zal vandaag alle machines in de speelhal gaan controleren op de inzet mogelijkheden. Mocht blijken dat er teveel geld ingezet kan worden dan kan besloten worden om de speelhal te sluiten.

Bron: VRT.BE

Updated: 9 maart 2018 — 16:53