Evolution Gaming tekent overeenkomst met de Nederlandse Loterij

Evolution Gaming, een toonaangevende leverancier van het Live Casino, heeft aangekondigd dat er een overeenkomst is getekend met de grote Nederlandse Loterij, exploitant van de Nederlandse loterijen en nog tal van andere Nederlandse bekende kansspelen.

Het partnerschap wijst nogmaals op de strategie van Evolution om de beste oplossingen op alle gereglementeerde markten te bieden en het versterkt hun positie als marktleider.

In april 2016 is de Nederlandse Loterij opgericht door een fusie van de Nederlandse Loterij en De Lotto. De Nederlandse Loterij biedt zeven bekende kansspelen aan in Nederland, waaronder de merken als Staatsloterij, Lotto, Toto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day en Krasloten. De missie is om te investeren in een gelukkiger en gezondere samenleving door een groot bedrag van 37% te verdienen aan de nationale sport- en liefdadigheidsorganisaties. De overige 63% wordt gedoneerd aan de Nederlandse schatkist.

Bas van de Bunt, directeur Online & Business Development, zei: “We wilden samenwerken met een marktleider met een bewezen track record van het leveren van eerste naar de markt voordeel in her reguleerde jurisdicties. Evolution heeft dit een aantal keren bereikt voor grote licentiehouders in nieuwe markten in heel Europa”.

Martin Carlesund, CEO van Evolution Group, reageerde: “We zijn verheugd om samen te mogen werken met de grootste exploitant van spellen in Nederland met een groot bereik over het hele land en een organisatie die zich inzet voor een gelukkige en gezonde Nederlandse samenleving. We zijn er van overtuigd dat we het uitgebreide gamma aan spellen die voor het veilige en verantwoordelijke spel worden aangeboden, verder zullen verbeteren. Het sluiten van een overeenkomst met een klant van dit kaliber is nog best een grote prestatie voor Evolution, maar ook voor de iGaming-industrie.