Gaat de vete tussen Rocoluc NV en Ladbrokes België banen kosten?

Wederom een overwinning voor het Belgische Rocoluc NV die voor de zoveelste keer naar de rechter is gestapt. Ditmaal vonden ze het nodig een klacht neer te leggen over het aanbieden van virtuele weddenschappen door Ladbrokes België.

Stoppen met aanbieden

Rocoluc NV is van mening dat Ladbrokes deze virtuele weddenschappen niet mag aanbieden. De rechter in Brussel heeft Rocoluc NV nu gelijk gegeven en Ladbrokes moet direct stoppen met het aanbieden van virtuele weddenschappen. Doen ze dit niet dan kan Ladbrokes rekenen op een dwangsom van €50.000,- per dag dat er nog steeds virtuele weddenschappen gespeeld kunnen worden.

Virtuele weddenschappen worden gereguleerd

Ladbrokes heeft aangegeven in hoger beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. In de toekomst wordt het wel mogelijk om virtuele weddenschappen aan te bieden omdat deze kansspelen toegevoegd zullen worden aan de nieuwe kansspelwet die momenteel behandeld wordt.

Omdat Ladbrokes nu per direct moet stoppen met het aanbieden van virtuele weddenschappen staan er 265 jobs op het spel aldus de vakbonden. En ook deze luiden aan de noodklok bij de minister van Justitie Koen Geens  en Willy Borsus  de Waals minister-president om ervoor te zorgen dat die nieuwe kansspelwet er zo snel mogelijk doorheen komt.

Hoewel Ladbrokes graag ziet dat de virtuele weddenschappen worden gereguleerd zijn er ook andere punten in de nieuwe kansspelwet die niet zo prettig zijn voor Ladbrokes en de andere kansspelaanbieders in België. Zo komt er een reclame verbod en komt er een stortingslimiet voor spelers.

Kansspelcommissie had toestemming gegeven

Een opvallend detail is dat de Kansspelcommissie wel toestemming had gegeven voor het aanbieden van virtuele weddenschappen. Naast Ladbrokes waren er in België nog veel meer aanbieders die deze kansspelen aanbieden. Waarom Rocoluc heeft besloten om alleen Ladbrokes voor de rechter te dagen is ons niet helemaal duidelijk. Momenteel worden de virtuele weddenschappen door veel meer kansspelaanbieders in België aangeboden.

Wij hebben onlangs met Rocoluc contact opgenomen maar men wilde ons niet te woord staan over de recente uitspraak van de rechter. Ook vragen over het hoe en waarom van alle rechtzaken die ze elke keer beginnen willen ze niet beantwoorden.