Gokboetes buitenlandse aanbieders zijn nauwelijks te innen

Gokboetes welke zijn opgelegd door de Kansspelautoriteit (KSA) aan illegale online aanbieders van gokken uit het buitenland zijn moeilijk te innen. Dit geeft de KSA aan.

Gokboetes buitenlandse aanbieders zijn nauwelijks te innen

Voor het innen van deze boetes zijn vrijwel geen afspraken gemaakt tussen Nederland en andere landen, in tegenstelling tot boetes of uitleveringen in het strafrecht. Wanneer vanuit het buitenland de kansspelwet wordt overtreden kan er een bestuurlijke boeten worden opgelegd welke kan oplopen tot 10.000 euro of tot 10 procent van de jaaromzet. De KSA zegt dat bestuurlijke boetes wel leuk zijn, maar ook moeilijk te innen zijn.

De Kansspelautoriteit zegt in een reactie dat er afspraken zouden moeten worden gemaakt binnen de EU. De bevoegdheid van de Nederlandse Kansspelautoriteit houdt nu op bij de grens. De Kansspelautoriteit hoopt nu dat de politiek hier wat mee gaat doen, want nu zijn zij aan zet. Wanneer je kijkt naar Den Haag of Brussel is er een tweeledige groep. Hier moet iets aan gedaan worden. Het helpt namelijk bij het innen van boetes en het afschrikkende effect.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de regulering van online gokken in Nederland.

Er ligt op dit moment een wetsvoorstel klaar bij de senaat dat de onlinekansspelmarkt moet gaan legaliseren. Door dit wetsvoorstel wordt het voor buitenlandse aanbieders als Unibet en Poker Stars mogelijk om een vergunning aan te vragen en zo actief te worden op de Nederlandse markt. Het aanbod wat ze nu hebben in Nederland is nu nog illegaal. Online gokkers moeten straks 29 procent kansspelbelasting gaan betalen, als het aan de wetgever ligt tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *