Hoofdprijzen bijzondere trekking Staatsloterij voor abonneespelers

De hoofdprijzen van 1 miljoen euro in de extra trekking van de Staatsloterij zijn allemaal gevallen op loten van spelers welke in de periode van 2000 tot 2008 abonnee waren van de Staatsloterij. De winnaars welke in Drenthe, Limburg, Utrecht en Noord-Holland wonen kunnen allemaal een miljoen tegemoet zien.

De trekking van de Staatsloterij was bedoeld als genoegdoening voor de spelers welke tussen 2000 en 2008 meespeelden met de loterij. Er was niet verteld door de Staatsloterij dat er in die periode ook niet-verkochte loten meededen in de trekkingen van de loterij. Dit betekend dat de win kans aanzienlijk kleiner was dan vooruit gedacht.

Blijf op de hoogte

Wil je niks missen over de aankomende regulering van online gokken in Nederland? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwsitems direct in je mailbox. Het aanmeldformulier staat aan de rechterkant.

Goede doelen

Wanneer je bewijzen kon dat je had meegespeeld in de periode van 2000 tot 2008, kon je maximaal 4 loten krijgen voor deze bijzondere trekking. Wanneer je loten in de winkel had gekocht, of niet kon bewijzen dat je had meegespeeld, kreeg je er maximaal twee. De hoofdprijzen gingen naar abonnees en hiermee is ook zeker dat deze mensen in deze periode hebben meegespeeld. Er deden een recordaantal mensen aan deze bijzondere trekking mee, namelijk 2,8 miljoen.

Het prijzengeld van deze trekking bedroeg maar liefst 13,5 miljoen euro wat werd verdeeld over 11.000 prijzen. De prijzen waren verdeeld van 1 miljoen tot 250 euro.

Ook wil de Staatsloterij nog iets extra doen voor de spelers welke zich hebben aangesloten bij de stichtingen Loterijverlies en Staatsloterijschadeclaim. Zij kunnen namelijk nog eens 40 euro tegemoet zien van de Staatsloterij. Hiervoor geldt dan wel de voorwaarde dat deze mensen afzien van verdere stappen tegen de loterij.

Ook heeft de Staatsloterij nog een aantal donaties gedaan met een totaalbedrag van 500.000 euro. Deze donaties hebben ze gedaan aan het Ouderenfonds, Spieren voor Spieren en het Fonds Gehandicaptensport.