iGBLive in Amsterdam wederom was België een hot item op deze casino beurs

Afgelopen week waren wij weer te gast bij iGBLive in de Amsterdam RAI. Net als de vorige keren was de nieuwe kansspelwet in België wederom een hot item. Verder was de beurs niet echt bijzonder.

Locatie Nederland voegt weinig toe.

Waar de organisatie eigenlijk kiest voor een beurs in Nederland snappen wij nog steeds niet. Het online gokken is momenteel nog steeds niet legaal en waarschijnlijk kunnen spelers vanaf 2021 legaal online gokken in Nederland.

De afgelopen jaren is de Kansspelautoriteit al harder gaan optreden richting aanbieders en dit zien wij ook terug op de beurs. Grote bedrijven die altijd grote stands hadden blijven massaal weg of huren een klein hokje om te praten met hun partners.

Was de iGaming Super Show voorheen nog één van de grootste gokbeursen sinds het iGBLive is geworden vinden wij dat de grote van de beurs er een stuk op achteruit gaat.

Wellicht als er straks in Nederland legaal aanbod is dit gaat veranderen en er meer partijen een stand gaan nemen. Maar momenteel is er weinig interesse in de Nederlandse gokmarkt. Daarin tegen is België een hot item in Amsterdam.

België is wederom HOT!

Ook de online kansspelmarkt in België was dit jaar wederom een hot item. Vorig jaar tijden iGBLive werd België al veel besproken door illegale aanbieders. Maar nu de nieuwe kansspelwet is ingegaan zijn deze illegale bedrijven niet te beroerd om zich te gaan richten op de Belgische markt.

Nieuwe Kansspelwet in België

Op 1 juni 2019 is in België een nieuwe kansspelwet van kracht gegaan. De grootste wijziging in deze kansspelwet is de manier waarop aanbieders nog reclame mogen maken. Er zijn veel beperkingen opgelegd en naar alle waarschijnlijkheid gaat binnenkort ook nog een stortingslimiet van kracht worden.

Uit een enquete die wij enkele jaren geleden gehouden hadden werd al duidelijk dat Belgische spelers best willen overstappen naar het illegale aanbod als een stortingslimiet daadwerkelijk van kracht wordt. Uiteraard is dit niet de bedoeling en komt de regulering niet ten goede maar dat hebben wij al aangegeven toen er sprake was dat er een nieuwe wet zat aan te komen.

Illegale aanbieders bieden op dit moment riante fees aan om op onze netwerken in België te verschijnen. Dit doen wij natuurlijk niet aangezien wij ons alleen bezig houden met legaal aanbod.

Als wij ervoor zouden kiezen 5 illegale aanbieders op te nemen in ons netwerk kunnen wij al snel het gigantische bedrag van €15.000,- per maand in rekening brengen om de aanbieders alleen al te plaatsen.  De enorme bedragen die illegale aanbieders er voor over hebben laat wel zien hoeveel interesse deze bedragen in de Belgische markt hebben.

Bovenop deze bedragen kunnen we zelfs nog een dikke CPA verdienen met een hele hoge winstpercentage.

Bedrijven willen websites kopen

Wij zullen nooit illegale aanbieders opnemen in ons netwerk. Bedrijven gaan zelfs nog verder om het risico voor affiliates volledig in te dekken. Naast het feit dat ze websites willen overnemen zijn ze ook bereid tot het registreren van domeinnamen voor de affiliates.

Domeinnamen en webhosting worden dan ergens in een onbekend land geregeld waardoor er op geen enkele wijze te achterhalen welke affiliate de website beheerd.

Aanbieders willen vooral gebruik maken van de expertise van de Belgische affiliate om websites op te zetten. Affilitates krijgen vrij spel en mogen alles doen zolang de illegale aanbieders maar spelers krijgen.

Ook het verstrekken van informatie over hoe men de blokkade van aanbieders op de zwarte lijst kunnen omzeilen behoort tot de mogelijkheden. Zelfs om eventuele blokkades op geld transacties te omzeilen kunnen door de aanbieders uitgelegd worden aan de spelers.

Wij zijn natuurlijk geen voorstander van deze werkwijze en zullen hier nooit in mee gaan. Bescherming van spelers vinden ook wij een belangrijk goed.

Maar het laat wel zien hoever illegale aanbieders willen gaan om spelers binnen te harken.

De Kansspelcommissie

Dat de Kansspelcommissie niets of weinig kan doen is algemeen bekend. De aanbieders zijn van mening dat de Kansspelcommissie niet de middelen heeft om het aan te pakken. Domeinnamen zullen zo geregistreerd worden dat het simpelweg niet te achterhalen is wie achter de website’s actief zijn.

Wij hebben bewust geen visitekaartjes aangenomen en verstrekt aan bedrijven die zo ver willen gaan in België. Wij kunnen dus geen namen van bedrijven noemen die op deze werkwijze te werk willen gaan! De namen hadden ook niet onze interesse maar we waren vooral benieuwd naar hoe ver ze daadwerkelijk willen gaan.

De foto is een willekeurige foto die wij op de beurs hebben genomen en heeft geen enkele relatie met wat wij over België in dit artikel geschreven hebben.