Kansspelautoriteit legt beslag op illegale gokbenodigdheden Rotterdams café

Afgelopen week is de Kansspelautoriteit met een arrestatieteam een eetcafé binnengevallen aan de Aelbrechtskade in Rotterdam. Woensdagavond laat werden daar door agenten verschillende wapens, drugs en gokbenodigdheden aangetroffen.

Bij de politie waren er aanwijzingen dat het een broeinest van criminaliteit was in het café. Zo zou er worden gehandeld in drugs, illegaal worden gegokt en zou het bezit van een vuurwapen geen uitzondering zijn onder bezoekers.

Er werden bij de inval cafébezoekers gefouilleerd, maar ook hun bezittingen en auto’s werden bekeken met behulp van speciale speurhonden. Er bleken allerlei illegale spullen in het café en de woning boven het café te liggen, zoals vuurwapens en een mes.

Gokken
Er werden onder meer ook laptops gevonden welke gebruikt zouden worden voor het illegale gokken, maar er werd ook nog zo’n 35 kilo poeder gevonden, wat vermoedelijk cocaïne, heroïne en/of versnijdingsmiddelen zijn volgens de politie, ook werden er nog blokken hasj in beslag genomen.

Er werden bij de inval 3 mensen in de boeien geslagen door de agenten. Het zou gaan om de eigenaar van de zaak, een 51-jarige man uit Papendrecht. En er zouden twee bezoekers zijn welke ongewenste vreemdelingen waren en deze werden dan ook opgepakt.

Er wordt door de gemeente en de politie gekeken of het café gesloten zou kunnen worden, maar er wordt ook onderzoek gedaan naar de zaak. Het Openbaar Ministerie en de Douane waren ook betrokken bij de inval.

Bron: De Kansspelautoriteit