Kansspelautoriteit legt hoge boete op aan illegaal wedkantoor

De Kansspelautoriteit heeft de eigenaren van een illegaal wedkantoor in Rotterdam een record boete opgelegd van ruim 370.000 euro. Dit is de hoogste boete die de Kansspelautoriteit tot nu toe heeft opgelegd aan een aanbieder van gokactiviteiten die niet online plaats vinden.

Kansspelautoriteit legt hoge boete op aan illegaal wedkantoor

Op de vijftien gokzuilen die in beslag genomen waren bij een inval van de Kansspelautoriteit enige tijd geleden, konden illegale sportweddenschappen afgesloten worden. Voor het in bezit hebben van de illegale gokzuilen is een boete van ruim 123.000 euro opgelegd. Daarnaast deed het wedkantoor zich voor als een aanbieder van kansspelen. Tevens werd er onterecht gezecht dat met een kansspelvergunning had. Ook dit wordt door de Kansspelautoriteit zwaar bestraft met een extra boete van 250.000 euro.

De Kansspelautoriteit is al enige tijd actief bezig met het opsporen en veroordelen van aanbieders met deze illegale gokzuilen.

Ben je benieuwd wat een gokzuil precies is en wat de Kansspelautoriteit er aan doet? Bekijk dan eens de onderstaande video van de Kansspelautoriteit waarin het één en andere wordt uitgelegd.