Kansspelautoriteit stuit op illegale weddenschappen tijdens controle

Tijdens een controle van het integraal handhavingsteam, bestaande uit Brandweer, gemeente Eindhoven, de Belastingdienst en de Kansspelautoriteit, werden er op 27 maart 2017 ongeregeldheden geconstateerd in een café in Woensel-Zuid. Het integraal handhavingsteam werd tijdens deze controle ondersteund door de politie.

Aanleiding controle

Er waren eerder overlastklachten en overtredingen geweest en dit vormde een aanleiding om het café te controleren.

Toen bij aanvang van de controle al bleek dat er geen eigenaar aanwezig was, wat verplicht is volgens de Drank- en Horecawet, gingen de controles verder. Er werd geconstateerd dat er voor een bedrag van bijna 40.000 euro aan illegale weddenschappen zijn afgesloten in de afgelopen twee maanden. Van de brandweer kreeg de eigenaar een proces verbaal opgelegd, omdat de vluchtwegen werden geblokkeerd. Ook moeten andere gebreken op het gebied van brandveiligheid, zoals niet gekeurde brandblussers, worden opgelost. Door de belastingdienst werden de ondernemersactiviteiten gecontroleerd in het café en hierbij is voor openstaande belastingschulden beslag gelegd. Ook werden in de omgeving van het café automobilisten gecontroleerd en hierbij heeft de belastingdienst zo’n 17.000 euro ingevorderd.

Op basis van deze en eerde constateringen wordt er door de gemeente beoordeeld of er maatregelen moeten worden genomen in het kader van het horecastappenplan, wat kan leiden tot een tijdelijke sluiting.