Kansspelautoriteit verleent nieuwe vergunningen aan loterijen

De Kansspelautoriteit heeft op grond van artikel 3 van de Wet op de Kansspelen nieuwe loterijvergunning aan vijf goededoelenloterijen verleent. Daarnaast heeft de Kansspelautoriteit wederom een vergunning verleent aan de Lotto BV. De nieuwe vergunningen gaan in per 1 januari 2017.

Vergunningen voor goededoelenloterijen

De Kansspelautoriteit heeft aan vijf goededoelenloterijen een vergunning verleend. Deze vergunningen gaan 1 op 1 januari 2017 en zijn 5 jaar geldig.

De Nationale Postcode Loterij N.V.
VriendenLoterij N.V.
BankGiro Loterij N.V.
Stichting Samenwerkende Non-profit Loterijen
Lottovate Nederland B.V

Lottovate Nederland is een nieuwe aanbieder. In november melden wij al dat Lottovate een tijdelijke vergunning had gekregen van de Kansspelautoriteit. Met welke loterij ze uiteindelijk zullen komen is nog niet bekend.

Lottovergunningen

Op 23 december 2016 heeft de Kansspelautoriteit ook de huidige vergunning voor de Lotto B.V. verlengt tot 2021. Voor het aanbieden van lotto’s, sportprijsvragen en instantloterijen kan de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit op dit moment maar aan één rechtspersoon een vergunning verlenen.

De raad van bestuur van de Kansspelautoriteit heeft besloten de verschillende vergunningen opnieuw aan Lotto B.V. te verlenen, omdat deze organisatie onder rechtstreeks beheer van de Staat valt.

Zodra de nieuwe kansspelwet in Nederland van start gaat krijgt de Kansspelautoriteit meer mogelijkheden om vergunningen te verstrekken voor zowel offline als online kansspelen.

Bron: De Kansspelautoriteit

Updated: 28 december 2016 — 14:28