Kwart miljard euro online vergokt door Belgen in 2018

iGaming4U - Alles over legaal online gokken, loterijen en het laatste nieuws van de Kansspelautoriteit

220 miljoen euro, dat is het bedrag wat er in 2018 door de Vlamingen online is vergokt. Dit bedrag ligt zo’n 2,5 keer hoger dan vier jaar geleden. Dit is gebleken uit de nieuwe cijfers welke bekend zijn gemaakt door de federale overheidsdienst Financiën. Welke bedragen er daadwerkelijk ingezet zijn is niet duidelijk, want van de 220 miljoen euro welke bekend is gemaakt zijn de door gokbedrijven uitgekeerde winsten al afgetrokken.

Marijs Geirnaert van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs zegt dat het een strijd van David tegen Goliath is. De campagne tegen het voorkomen van het online gokken wordt weggeblazen doordat er veel online reclame is, maar ook door de marketing en sponsoring van de goksector. Er kan volgens hem pas een verschil worden gemaakt, wanneer er een algemeen reclameverbod zal komen. Zo’n verbod is er al in de tabaksindustrie en Italië maakt ook al gebruik van een algemeen reclameverbod. Overigens is de kans zeer groot dat illegale online aanbieders zich gaan richten op spelers uit België. Op internationale gokbeurzen wordt de interesse in de Belgische markt steeds groter.

Het is voor 2018 te raden wat de betaalde winsten zijn in de online goksector. In België moeten gokbedrijven beschikken over een overheidslicentie om online kansspelen te mogen aanbieden. Deze zelfde bedrijven gedragen zich als zwarte dozen en zijn totaal niet transparant over hun zakencijfers.

Wel is het duidelijk geworden dat de Vlamingen in 2018 50 miljoen meer hebben ingezet dan in het jaar daarvoor, maar dit zou te wijten zijn aan het WK voetbal wat zich in 2018 afspeelde. Dat blijkt uit cijfers van de Kansspelcommissie.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *