Last onder dwangsom blijft gehandhaafd voor CURO Payments

CURO Payments heeft helaas tevergeefs beroep aangetekend tegen een dwangsom van de Kansspelautoriteit. Omdat Bluemay Enterprises zonder vergunning online kansspelen aanbood aan de websites 7red.com en Royaalcasino.com, moest CURE Payments de dienstverlening aan hen staken.

Last onder dwangsom blijft gehandhaafd voor CURO Payments

Nadat CURO Payments was toegetreden tot het convenant ter bestrijding van illegale kansspelen via internet, kwam de samenwerking tot stand. Daarop heeft de Kansspelautoriteit in oktober van dit jaar Bluemay Enterprises een bestuurlijke boete opgelegd. De dienstverlening had geen betrekking op illegale kansspelen volgens CURO Payments. En het bedrijf wilde ook niet dat de last van de dwangsom openbaar zou gaan worden.

Vorig jaar heeft de Kansspelautoriteit ter controle verschillende stortingen verricht via de (ten dele) Nederlandstalige Kansspelwebsites van Bluemay. Hierbij werd gebruik gemaakt van iDEAL en bij beide data bleek dat CURO Payments de betaaldienstverlener was. Hierop wees de rechtbank in Oost-Brabant de vorderingen dan ook af. De werkzaamheden van de betaaldienstverlener, CURO Payments in deze, vallen onder het begrip bevorderen wat bedoeld wordt in artikel 1 van de Wet op de Kansspelen. Ook werd toegestaan om het openbaar te gaan maken.