Limiet aan bedrag voor online gokken

Het bedrag wat online gokkers mogen uitgeven wordt gelimiteerd voordat hun account wordt geblokkeerd. Dit is een voorstel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze maatregel zou een onderdeel zijn voor een pakket aan beperkingen.

Dinsdagochtend op Gaming in Holland werd het plan gepresenteerd door programmamanager modernisering kansspelen Dennis van Breemen. Gaming in Holland is een jaarlijks congres van de Nederlandse gokindustrie. Ook zijn er door het Ministerie van Veiligheid en Justitie maatregelen die matchfixing tegen moeten gaan voorgesteld, dit naast de beperkingen aan de intensiteit waarmee spelers online zouden kunnen gokken.

Om te voorkomen dat kinderen in aanraking zouden komen met gokken zou er een opmerkelijk voorstel gedaan zijn. Zo zouden er tussen 06.00 uur en 19.00 uur geen televisie-advertenties meer vertoond mogen worden. Zulke beperkingen zijn voor het internet niet aan de orde, want de modernisering is erop gericht om het online gokken te legaliseren.

Al jaren is het moderniseren van de gokwet een heet hangijzer in Den Haag. Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer over online gokken denkt, maar de huidige coalitie van PvdA en VVD zouden tot op het bot verdeeld zijn over het thema.