Minderjarige kunnen zonder problemen meedoen met kansspelen

Dat er niet alleen in België loterij producten worden verkocht aan minderjarige blijkt wel uit de recente speech van Marja Appelman. Tijdens haar speech bij het IMGL Annual Gaming Industry Event gaf ze aan dat er meer gedaan moet worden om de jeugd te beschermen tegen gokken.

Uit onderzoek is gebleken dat minderjarige zonder problemen kunnen meespelen met kansspelen. Zo koopt 5% van de minderjarige weleens loten. 10% koopt weleens krasloten, 12% doet aan sportweddenschappen en 12% speelt op speelautomaten.

Volgens Appelman is de wet duidelijk en mogen minderjarige niet deelnemen aan kansspelen en loterijen. “Jongeren kunnen moeilijk de verleiding weerstaan van kansspelen, ze voelen sociale druk, kunnen risico’s niet goed inschatten en zijn niet snel onder de indruk van schulden”, aldus Appelman. “Gokken op jonge leeftijd leidt tot negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van hersenen, schulden, schooluitval en criminaliteit. Dit leidt weer tot hoge maatschappelijke kosten. De percentages moeten naar nul! Ik roep u nadrukkelijk op hierbij samen met de Kansspelautoriteit op te trekken.”

Appelman begon haar speech op ludieke wijze. “Today, I would like to talk to you about NOTHING.” Hiermee doelde zei op het gezamenlijke doel te voorkomen dat minderjarige in aanraking komen met kansspelen. De percentages moeten gewoon terug gedrongen worden naar 0% aldus Appelman.

Wilt u niets missen? Meld u dan aan op onze notificatie berichten. Aanmelden kan via de rode bel die zichtbaar is aan onderzijde van deze pagina.

Interessante artikels:

Merkur-Sportwetten neemt belang van 50 procent in Betcenter

Nationale Loterij verkoopt zelf krasloten aan minderjarige

Bingospelen vallen voortaan onder de Kansspelwet in België