Nationale Loterij verkoopt zelf krasloten aan minderjarige

Nationale Loterij verkoopt zelf krasloten aan minderjarige

Na aanleiding van de feestdagen kwam de nationale loterij met een pop-up waar je loten kon kopen. De eigenaar van de krantenwinkel stuurde een meisje van 17 eropaf om een lot te kopen.

Tot hun grote verbazing kon de 17 jarige gewoon een “Win for life” lot kopen. Iets later hebben ze het nog een keer geprobeerd en wederom kon de 17 jarige zonder problemen een lot kopen.

Kwalijke zaak

Dat de Nationale Loterij krasloten verkoopt aan personen onder de 18 vinden wij schandalig. Zelf gaan ze met mystery shoppers naar winkels om te zien of ze de regels wel respecteren maar zelf hebben ze hier blijkbaar maling aan.

De Nationale Loterij betreurt het voorval maar heeft ook laten  weten “dat het meisje er meerderjarig uitzag en flink opgemaakt was. Dit is gewoon lulkoek want ze moeten hun werk gewoon goed uitvoeren. Als de wederverkopers van krasloten die aan minderjarige verkopen lopen ze de kans op een dikke boete van 10% van de loterijverkoop.

Binnenkort gaat de dagbladhandelaar samen met de loterij om tafel zitten om het één en andere hierover te bespreken.

Wij vinden het een goede zaak dat de Loterij zelf eens op deze manier aan de tand gevoeld is. Vorige week haalde de Nationale Loterij nog hard uit naar de Kansspelcommissie omdat volgens hem minderjarige eenvoudig een account kunnen aanmaken bij online goksite. Maar blijkbaar kunnen ze zich zelf ook niet aan de regels houden.

Bron: Nieuwsblad.be