Online gokken reclames worden tijdens sportwedstrijden verboden

Alle gokbedrijven in België krijgen binnenkort veel strengere regels opgelegd. Het wordt straks namelijk verboden om reclame te gaan maken tijdens sportwedstrijden, maar ook om reclame te gaan maken op tv voor 20.00 uur. Ook wordt het verplicht om een waarschuwing te geven bij elke reclameboodschap.

 

De Belgische minister van Justitie, Jeroen Geens, liet al eens eerder weten dat hij werkte aan een nieuw wetsontwerp, maar dat zou nog naar de ministerraad moeten. In dat nieuwe wetsontwerp zou onder andere staan dat reclames tijdens sportwedstrijden verboden moeten worden. Dit zou gaan om de reclames welke tijdens de wedstrijd voorbij komen op je tv, maar ook wanneer er rust is mogen er tijdens de reclamespotjes geen reclames meer worden laten zien van online gokken.

Ook mogen er geen reclames van het online gokken meer worden laten zien voor 20.00 uur ’s avonds. Dit doen ze om minderjarigen te beschermen. Bij bier moet er al een waarschuwend zinnetje worden toegevoegd aan de reclame, maar dit moet ook bij de online gokken reclames straks. Deze maatregel heeft de Belgische goksector echter zelf op eigen initiatief al toegevoegd aan haar charter.

Door deze nieuwe regels kan de Kansspelcommissie straks veel eerder en sneller ingrijpen bij reclamecampagnes welke zouden aanzetten tot het overmatig gokken. De Belgische Kansspelcommissie heeft hier nu wel al bevoegdheid toe, maar er zijn nu geen duidelijke regels over wat wel en niet mag, dus kunnen ze deze bevoegdheid moeilijk uitoefenen.