Ophef en klachten om Staatsloterij lotenchecker

Op nieuwjaarsdag regende het klachten bij de Staatsloterij over de oudejaarstrekking. In de online lotenchecker zitten fouten, waardoor sommige deelnemers onterecht te horen hebben gekregen dat ze wel of geen prijs hebben gewonnen met hun lot.

Er wordt door de Staatsloterij onderzocht of er ook onjuiste meldingen zijn naar gebruikers die te horen hebben gekregen dat zij wel in de prijzen zijn gevallen. De lotenchecker op het internet en de lotenchecker in de app waren tijdelijk niet beschikbaar. De trekkingsuitslag was wel te vinden op de website van de Staatsloterij.

Door de organisatie wordt geadviseerd om de loten van de oudejaarstrekking voorlopig nog te bewaren. De storing werd in de nacht om half 1 ontdekt, waarop de lotenchecker direct offline gehaald werd. Er wordt door de Staatsloterij onderzocht hoe de storing kon ontstaan en hoeveel mensen er zijn getroffen door de storing.

Volgens een woordvoerder van de Staatsloterij kwamen ze er rond de klok van 1 uur achter dat er iets mis was. De checker is toen meteen offline gehaald en de mensen werden geadviseerd om hun loten via de uitslag te checken.

Wel vindt de Staatsloterij het vervelend en zijn ze nog aan het onderzoeken wat er mis is gegaan. Ze hebben zo’n 20 klachten binnen gekregen. Dat aantal lijkt dus mee te vallen. Wel is er de hoop dat mensen niet hun lot al hebben weggegooid, maar wanneer dat wel het geval is hopen ze dat mensen hun lot misschien nog uit de prullenbak kunnen halen. Wanneer je twijfelt kan je contact opnemen met de klantenservice van de Staatsloterij.

De hoofdprijs van 30 miljoen is gevallen op 2 halve staatsloten. Deze is gevallen in Zeeland en Gelderland. Door het vallen van de hoofdprijs zijn er 2 spelers multimiljonair geworden, want ze krijgen ieder 15 miljoen euro belastingvrij!!