Record boete voor internet gokbedrijf

Record boete voor internet gokbedrijfRecord boete voor internet gokbedrijf

De Kansspelautoriteit heeft weer een boete opgelegd aan een buitenlands gokbedrijf. Deze boete van €200.000 is de hoogste die door de Kansspelautoriteit tot nu toe opgelegd is.

De Boete is opgelegd aan Imperial E-club Limited uitbater online kansspelwebsites als Vegas Red en Titan poker. Het bedrijf dat gevestigd zit in een Caribisch belastingparadijs richtte zich volgens de Kansspelautoriteit op Nederlandse gokkers. Op dit moment is dat verboden omdat er nog geen wet voor het aanbieden van online kansspelen in Nederland is.  Volgens de website nrcq.nl heef het gokbedrijf inmiddels de boete van €200.000 betaald aan de Kansspelautoriteit omdat ze in de toekomst toch in aanmerking willen komen voor een online kansspelvergunning.

Volgens de Kansspelautoriteit heeft het gokbedrijf de prioriteitscriteria overschreden en is daarom is besloten om een boete op te leggen.

Afgelopen tijd heeft de Kansspelautoriteit al meerdere boete’s uitgedeeld aan illegale kansspelwebsites die actief waren in Nederland.