Sanctieprocedure tegen Betway door Kansspelcommissie

Er wordt een sanctieprocedure opgestart door de Kansspelcommissie tegen Betway. Het hoofdkantoor van Betway zit op Malta, maar is niet meer dan een klein postbusbedrijf met een naamplaatje naast de deur, welke weer gelden heeft ontvangen van andere postbusbedrijfjes op de Britse Maagdeneilanden. Dit alles is gebleken uit de Paradise Papers, miljoenen documenten welke zijn gelekt uit belastingparadijzen.

Betway is de sponsor van RSC Anderlecht en de voetbalbeker van België, maar ook een internationaal gokbedrijf. Het gokbedrijf zal worden aangeklaagd voor een gebrek aan transparantie en cumulatie van vergunningen.

Marjolein De Paepe, woordvoerster van de Kansspelcommissie, zegt: “Bovendien zullen de bevindingen van de Kansspelcommissie worden overgemaakt aan het parket, de antiwitwascel (CFI) en de Bijzondere Belastinginspectie.” Dit zegt zij in De Morgen. Na overleg met de vertegenwoordigers van de zes ministers die aan het roer staan van de Kansspelcommissie werd de procedure opgestart.

Updated: 31 januari 2019 — 22:36