Speelautomaten verwijdert uit horecagelegenheden door Kansspelautoriteit

Er zijn door de Kansspelautoriteit, ter uitvoering van een last onder bestuursdwang, verschillende speelautomaten uit diverse horecagelegenheden in Tilburg, Sassenheim en Leiden verwijderd. Dit gebeurde op vrijdag 10 februari.

Waarom dit gebeurde? De eigenaar van de automaten, L.S.A. BV, had niet langer een vergunning voor de speelautomaten.

Exploitatie zonder vergunning

Er werd door de Kansspelautoriteit geconstateerd dat er, ondanks het niet meer hebben van een vergunning, door L.S.A. BV geëxploiteerd werd. Hiervoor kregen ze een last onder bestuursdwang opgelegd waarin stond dat ze binnen 14 dagen moesten stoppen met het exploiteren van de automaten. Wanneer hier geen gehoor aangegeven zou worden, zou de exploitatie door de Kansspelautoriteit zelf beëindigd worden.

Bij de rechtbank werd er door L.S.A. BV verzocht om een voorlopige voorziening om de uitvoering van de last te voorkomen, maar dit werd afgewezen door de rechter.

Hercontrole

Bij een hercontrole is gebleken dat de exploitatie nog steeds werd uitgevoerd door L.S.A. BV, waardoor medewerkers van de Kansspelautoriteit de aangetroffen speelautomaten hebben meegenomen. Er zijn in totaal acht automaten verwijderd door de medewerkers.

Er wordt door de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit een besluit genomen over wat er gaat gebeuren met de speelautomaten.

Updated: 20 februari 2017 — 10:12