Totalisatorvergunning Sportech verlengt tot 1 juli 2017

De Kansspelautoriteit heeft op 31 december 2016 de totalisatorvergunning van Sportech Racing B.V. verlengt met een half jaar, tot 1 juli 2017. Oorspronkelijk liep deze vergunning af op 1 januari 2017. Hiermee wil de Kansspelautoriteit voorkomen dat de vergunning afloopt terwijl de open en transparante gunningsprocedure voor de volgende vergunning nog niet is afgerond.

Op grond van artikel 24 van de Wet op de Kansspelen heeft de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit de vergunning aan Sportech Racing B.V. voor het organiseren van een totalisator tot 1 juni 2017 verlengt. De huidige vergunning is op 25 november 2014 verleend aan Sportech Racing B.V. en zou op 31 december 2016 aflopen.

Op 15 november 2016 werd bekend gemaakt door de Kansspelautoriteit dat de volgende vergunning niet onderhands werd verleend, maar dat de vergunninghouder zou worden geselecteerd via een open en transparante procedure, welke op basis is van een objectieve en niet-discriminerende criteria, welke vooraf kenbaar en bekend zijn gemaakt. Inmiddels is de eerste procedure in gang gezet, want deze is gestart op 29 november 2016 en zou duren tot 30 december 2016. In deze periode konden partijen zich aanmelden om ook kans te maken op de vergunning.

Het is dus vanzelfsprekend dat deze gunningsperiode niet afgerond kon worden voor 1 januari 2017 en dat er dus een periode dreigde te ontstaan tussen het aflopen van de huidige en het ingaan van de huidige vergunning. Hierin zou het dus onmogelijk zijn om een legaal aanbod van een totalisator aan te bieden.

Volgens de Kansspelautoriteit is het onwenselijk om een illegaal aanbod van een totalisator aan te bieden. Het Nederlandse Kansspelbeleid is ingesteld op het geleiden van de kennelijk bestaande speelzucht naar een zorgvuldig gereguleerd legaal aanbod. Wanneer er geen vergunning is, is er dus geen legaal aanbod en kan er dus niet voldaan worden aan de bestaande speelzucht.

Dit kan worden voorkomen door een lopende vergunning te verlengen voor een beperkte periode. De Kansspelautoriteit heeft de duur van deze periode, 6 maanden, zorgvuldig gekozen en zorgt hierdoor voor voldoende tijd voor de Kansspelautoriteit om de gunningsprocedure af te ronden en om een soepele overgang te bewerkstelligen.

 

Updated: 4 januari 2017 — 12:45