Uitstel van betaling aangevraagd door PKR

Naar verluidt heeft de Britse online pokeraanbieder PKR uitstel van betaling aangevraagd, nadat eerder deze week de online spelen werden geschorst.

De website van PKR maakte woensdag bekend aan haar spelers dat er problemen waren bij de zusterbedrijven, PKR Ltd en PKR Technologies Ltd. Dit zou gaan om financiële problemen en ze zouden professioneel advies gaan vragen.

Na een update werd er vrijdag bekend dat de bedrijven een aanvraag hadden gedaan bij het Hof en deze zal hierover beslissen in de week van 8 mei 2017. Nadat de hoorzitting geweest is zullen er verdere updates worden gegeven over het hoe en wat er gaat gebeuren met het bedrijf.

In afwachting van de zaak zijn alle social media accounts van het bedrijf op zwart gezet, wat erg lastig is voor de spelers, want deze krijgen nu geen antwoorden op hun vele vragen.

Het netwerk waar PKR op draait, Microgaming Network, heeft vrijdag in een bericht aangekondigd dat ze woensdag een verzoek van PKR hebben ontvangen voor het opschorten van de website. Het was voor Microgaming even niet duidelijk, waarom dit verzoek gedaan werd door PKR, maar ze hebben hun spelers beloofd om met informatie te komen zodra dit beschikbaar is.

In 2006 werd PKR gelanceerd en ze hadden voor zichzelf een kleine maar lucratieve niche uitgewerkt en ze waren een onafhankelijke 3D-pokerwebsite. Bij het MPN werd in 2016 een lidmaatschap aangevraagd, dit kwam naar aanleiding van de onttrekkingen van de Alderney-licenties op een aantal Europese gereglementeerde markten, waaronder die van Italië, Portugal en Frankrijk. Ook onderging de website een grote onderhoudsbeurt en werden er ook andere opties aan de website toegevoegd, zoals de virtuele sporten.

Het is uit onderzoek gebleken dat PKR deze week twee nieuwe bestuurders aangewezen heeft, waaronder een accountant. Er werd een voormalig senior medewerker geciteerd door eGaming Review. Zo had deze gezegd dat de werknemers naar huis zijn gestuurd en dat uitstel van betaling voor het bedrijf inderdaad de meest waarschijnlijke uitkomst zou zijn.