Unibet wordt niet gedoogd volgens directeur KSA

Unibet wordt niet gedoogd volgens directeur KSAUnibet wordt volgens Marja Appelman directeur van de Kansspelautoriteit niet gedoogd op dit moment. Recente uitspraken van de rechter in een procedure die was aangespannen door een Unibet speler oordeelde de rechter dat Unibet op de Nederlandse markt wordt gedoogd. Volgens mevrouw Appelman in een interview met Trouw is deze bewering onjuist. Wij hebben de uitspraak van de rechter goed bestudeerd bij de Kansspelautoriteit en snappen niet waarom de rechter spreekt over een gedoogbeleid aldus Appelman.

Gedoogbeleid

Enige tijd geleden oordeelde een rechter dat Unibet niet over een Nederlandse online kansspelvergunning beschikt maar dat deze partij ondertussen wordt gedoogd omdat er op dit moment plannen zijn tot het legaliseren van online gokken in Nederland. Mede door deze informatie was de rechter van mening dat Unibet door de Kansspelautoriteit met rust gelaten zal worden. De Kansspelautoriteit heeft in het verleden aangegeven dat ze vooral hun pijlen richt op aanbieders die het zich vooral blijven richten op Nederlandse spelers. Om dit beleid kracht bij te zetten kwam de Kansspelautoriteit toen ook met de zogenaamde prioriteitscriteria. Van Unibet is inmiddels wel bekend dat ze geen reclame meer maken in Nederland. Tijdens het afgelopen WK in Brazilië is Unibet ook nog eens flink op de vingers getikt door de Kansspelautoriteit omdat er extreem veel reclame werd gemaakt. Direct hierna heeft Unibet besloten alle marketing activiteiten in Nederland stop te zetten.

Er gaan al langer geruchten dat de Kansspelautoriteit een gedoogbeleid hanteert. Echter wordt er in het interview door mevrouw Appelman duidelijk gemaakt dat dit niet het geval is op dit moment.