Verbod op binaire opties in Europese Unie

Het was te verwachten en nu is de knoop eindelijk doorgehakt. Het verkopen van binaire opties is vanaf nu verboden in de Europese Unie. De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft vandaag bekend gemaakt dat het verkopen van binaire opties aan particuliere beleggers in de hele Europese Unie verboden wordt.

De Europese toezichthouder komt tot deze gekomen beslissing uit bezorgdheid over de verliezen die beleggers lijden met deze complexe beleggingsproducten. Marketingactiviteiten voor binaire opties worden eveneens verboden.

Onrust

Er is al langere tijd onrust rond binaire opties. Deze financiële producten betalen een vast bedrag uit als er een goede voorspelling is gedaan over een onderliggende waarde. De onderliggende waarde is een index zoals de AEX, een aandeel of een wisselkoers. Als de voorspelling niet uitkomt, is de hele inleg verloren.

Kenmerken kansspelen

Binaire opties hebben kenmerken van kansspelen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft eerder al gewaarschuwd voor deze producten. Ook toezichthouders in andere Europese landen hadden al aangeven dat ze graag een verbod zouden zien op dergelijke producten.

Ook wij van iGaming4u.nl kunnen ons vinden in deze beslissing. Wij hebben helemaal niks met binaire opties omdat wij het zien als een verkapt kansspel. Omdat wij in gereguleerde marken actief zijn met diverse affiliate websites bezoeken wij regelmatig gokbeurzen in binnen en buitenland. De laatste jaren zag je een enorme toename aan websites die deze producten aanbieden. Vooral de opdringerige affiliatie managers op deze beurzen waren ons een doorn in het oog.

Wij zijn erg benieuwd of deze partijen straks nog aanwezig zullen zijn tijdens de iGaming Super Show in Amsterdam