Vergunning voor huizen loterij afgegeven door Kansspelautoriteit

Er is een vergunning afgegeven voor de Kansspelautoriteit voor de verloting van een huis in Oudebildtzijl aan de Kolk 12. Het is de eerste keer dat er in Nederland legaal een woning wordt verloot.

Voor het eerst wordt er in Nederland een huizen loterij georganiseerd, met vergunning van de KSA. Onder nummer 10735 is er op 3 april 2017 al een vergunning afgegeven door de Kansspelautoriteit. Deze verloting is helaas niet eerder door ons opgemerkt.

Er zijn wel vaker huizenloterijen geweest in het verleden, maar deze waren illegaal en dus zonder vergunning van de KSA. Ook heeft dit in het verleden geleid toch een boete voor een echtpaar wat voor hun huis een huizenloterij georganiseerd had.

Een huis verloten, mag dat?

Ja, je mag een huis verloten, mits je een vergunning aanvraagt bij de Kansspelautoriteit. Wel zal je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen wil je in aanmerking komen voor deze vergunning.

Er moet een goed doel zijn gekoppeld aan de loterij en de loterij moet dus een algemeen belang hebben als doel. Ook moet er minstens 50% van de opbrengst worden afgedragen aan het goede doel. Meer informatie hierover kan je vinden bij de Kansspelautoriteit. Voor deze loterij is het goede doel de voetbalclub Ouwe Syl. Het huis met een waarde van €200.000 wordt verloot en het komt vrij op naam van de koper. De opbrengst van de loterij wordt gebruikt om de accommodatie van V.V. Ouwe Syl te renoveren.

Er moeten minstens 5800 loten worden verkocht, van €98 per stuk, om de loterij door te laten gaan. Dit moet, omdat er minimaal 50% van de opbrengst naar het goede doel moet gaan. Ook moet er nog ruim €80.000 betaald worden aan kansspelbelasting. Er moet dus voor minimaal €580.000 aan loten worden verkocht om alle kosten te kunnen dekken. Wanneer dit bedrag behaald wordt kan de loterij doorgaan op 11 november 2017. In totaal zijn er 7908 loten beschikbaar voor de loterij en het zal zo zijn dat er alleen verkochte loten meedoen aan de loterij voor dit huis.

Als het niet zou lukken om genoeg loten te verkopen, dan zal de loterij niet doorgaan en wanneer je dan een lot hebt gekocht zal je, je inzet terugkrijgen.

Blijf op de hoogte

Wil je niks missen over de aankomende regulering van online gokken in Nederland? Meld je dan aan op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwsitems direct in je mailbox. Het aanmeldformulier staat aan de rechterkant.


11 november 2017 is de loting en namens iGaming4u.nl zullen wij aanwezig zijn en zullen een reportage maken van de eerste legale huizenloterij van Nederland.

Het huis aan De Kolk 12 in Oudebildtzijl dat kan worden gewonnen is zaterdag 15 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur te bezichtigen.

Tijdens een openbare trekking op 11 november 2017 zal de winnaar van de verloting worden bekendgemaakt. Er zal toezicht worden gehouden op het verloop van de trekking door De Vries en Feenstra Notariaat uit Berltsum. Door Bentacera uit Leeuwarden zal de accountantscontrole worden uitgevoerd.

Via Verloterij.nl kunnen de loten voor deze loterij gekocht worden. Ook iGaming4u.nl heeft een lot gekocht voor de loterij en maakt kans op deze woning.

Foto: V.V. Ouwe Syl